Kistje voor vruchtenborstplaat van de firma Gebrs. Pel, eerste helft 20ste eeuw

N.V. fabriek van Suikerwerken v/h Gebroeders Pel

Multimedia

Images for this object are not available for download due to copyright restrictions. For more information please contact us.

Rechthoekig houten kistje met los deksel waarin vruchtenborstplaat verpakt was van de N.V. fabriek van Suikerwerken v/h Gebroeders Pel. Op de bovenzijde van de deksel een afbeelding van een akkerlandschap met op de achtergrond een boerderij, binnen een omlijsting van verschillende vruchten. In de voorstelling het opschrift: "GEBRs PEL LEIDEN HOLLAND". Links- en rechtsboven een afbeelding van een gouden medaille en in het midden een kruismedaille aan een rood, wit en blauw lintje. Daarboven het opschrift: "Hoogste onderscheidingen Parijs 1906 Londen 1907". Aan de binnenzijde van de deksel het opschrift: "Elk BORSTPLAATJE is voorzien van den naam PEL [in een cirkel]". Op de lange zijden een langgerekt ovaal cartouche met rondom gestileerde bloemen en de tekst: "VRUCHTEN-BORSTPLAAT". Op de korte zijde een rechthoekig cartouche met gestileerde kersen en de tekst: "DE LEIDSCHE".

Object

Title
Kistje voor vruchtenborstplaat van de firma Gebrs. Pel
Objectnames
kistje, productverpakking
Inventory number
10359
Public domain

Public domain is a term used to indicate that works are no longer protected by copyright and related rights. In the EU, this is the case when the maker has been deceased for at least 70 years. In that case, there is no rightful claimant and there is no permission needed to use the work.

no

Creation

Maker
N.V. fabriek van Suikerwerken v/h Gebroeders Pel (maker)
Dating
eerste helft 20ste eeuw
Material
hout
Technique
gedrukt
Measurements
Kistje A: 4,1 x 18 x 10,3cm (41 x 180 x 103mm)
Deksel B: 0,3 x 18 x 10,1cm (3 x 180 x 101mm)

Subject

Image
vrucht, akkerland, boerderij

Acquisition

Dating
2005
Means of acquisition
Geschenk
Thanks to
Geschenk Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL), 2005
Questions?
collectie@lakenhal.nl
Receive our newsletter?
Subscribe