Home
activiteit

Celebrate the Summer Holidays in Museum De Lakenhal

16 juli till 3 september 2023

Celebrate the summer holidays at Museum De Lakenhal! From 16 July to 3 September, there is plenty to do for families with children. All activities are free with a valid admission ticket. Registration is not necessary.

Please note that all activities are in Dutch.

Open Atelier

Elke zondag tussen 13.00 en 16.00 uur én op woensdag 26 juli en 16 augustus in het Atelier

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Steek je handen uit de mouwen in het Open Atelier. Elke zondagmiddag - en tijdens de zomervakantie ook op extra woensdagen - is er een professionele workshopdocent aanwezig die je helpt bij het maken en die je gidst naar je eigen stijl. Loop binnen en verbluf jezelf met je creatieve talent! Elke paar weken wisselen we van opdracht, dus kom deze zomervakantie gerust meerdere keren langs.

Foto: Taco van der Eb

Familiespoor

Tijdens openingstijden op te halen bij de informatiebalie

Ontdek samen het museum met het Familiespoor. Trek onze lades open en leer het museum nog beter kennen met de opdrachten. Ga op zoek naar symbolen in schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken of speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Je kunt de bijbehorende plattegrond gratis afhalen bij de informatiebalie.

Foto: Taco van der Eb

Instaprondleiding voor families

Elke zondag van 16 juli t/m 3 september

Maak tijdens de zomervakantie iedere zondag om 14.00 uur met het hele gezin kennis met Museum De Lakenhal, het bijzondere gebouw en een aantal hoogtepunten uit de collectie tijdens de rondleiding. Deelname aan de rondleiding is gratis met een geldig entreebewijs. Vooraf reserveren is niet nodig – meld je vanaf 15 minuten voor aanvang bij de informatiebalie op de Achterplaats om te zien of er een plekje vrij is. Tot dan!

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? Tover dan je keukentafel om tot kunstenaarswerkplaats met de opdrachten in ons Thuisatelier. Maak zelf verf met eigeel en kruiden, tover hutspotingrediënten om tot een waar kunstwerk, of ontwerp je eigen opscheplepel, geïnspireerd door Christa Ehrlich. Deel je jouw kunstwerk met ons via #kunstmakenmetkunstenaars? We zijn benieuwd naar het resultaat!

Museuminspecteur

Ben je jonger dan 12 jaar, dan kun je je tijdens je bezoek melden als Museuminspecteur. Vul het inspectierapport in en misschien mogen we onszelf met jouw hulp binnenkort het meest Kidsproof museum van Nederland noemen… Tot snel!

Foto: Taco van der Eb

BOEK JE ONLINE TICKET

KINDEREN TOT 18 JAAR GRATIS

Wil je tijdens de zomervakantie Museum De Lakenhal samen bezoeken? Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk zonder reservering vooraf. Boek wel vooraf een online ticket. Zo zorgen we voor een optimale spreiding van bezoekers. Kinderen tot 18 jaar krijgen het hele jaar gratis toegang. Op 15 juli is het museum gratis te bezoeken voor iedereen.