Home

9 juli t/m 21 augustus 2022

Vier de zomervakantie in Museum De lakenhal!

Vier de zomervakantie in Museum De Lakenhal! Van 9 juli t/m 21 augustus is voor gezinnen met kinderen van alles te doen. Alle activiteiten zijn gratis met een geldig entreebewijs. Aanmelden is niet nodig.

Familiespoor

tijdens openingstijden op te halen bij de informatiebalie

Ontdek samen het museum met het Familiespoor. Trek onze lades open en leer het museum nog beter kennen met de opdrachten. Ga op zoek naar symbolen in schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken of speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Je kunt de bijbehorende plattegrond gratis afhalen bij de informatiebalie.

Familiespoor - Op reis met Christa

Tijdens openingstijden op te halen bij de informatiebalie

Bij de tentoonstelling Christa Ehrlich - Pionier in design is een speciaal Familiespoor. Stap in de voetsporen van de designpionier Christa Ehrlich en ontdek met een reisgids en een tas vol attributen alles over deze eigenzinnige ontwerper. Speur naar details, speel spelletjes op zaal en oefen zelf met ontwerpen. Iedereen die mee is, kan meedoen. En na afloop krijgen de kinderen een mooie verrassing mee voor thuis! Geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Open Atelier

elke zondag tussen 13.00 en 16.00 uur én op woensdag 13 juli en 17 augustus in het Atelier

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Maak je eigen grafische patronen en kom blockprinten in het Open Atelier. Elke zondagmiddag is er een professionele workshopdocent aanwezig die je helpt bij het maken en die je gidst naar je eigen stijl. Loop binnen en verbluf jezelf met je creatieve talent!

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? Tover dan je keukentafel om tot kunstenaarswerkplaats met de opdrachten in ons Thuisatelier. Maak zelf verf met eigeel en kruiden, tover hutspotingrediënten om tot een waar kunstwerk, of ontwerp je eigen opscheplepel, geïnspireerd door Christa Ehrlich. Deel je jouw kunstwerk met ons via #kunstmakenmetkunstenaars? We zijn benieuwd naar het resultaat!

Museuminspecteur

Ben je jonger dan 12 jaar, dan kun je je tijdens je bezoek melden als Museuminspecteur. Vul het inspectierapport in en misschien mogen we onszelf met jouw hulp binnenkort het meest Kidsproof museum van Nederland noemen… Tot snel!

BOEK JE ONLINE TICKET

KINDEREN TOT 18 JAAR GRATIS

Wil je tijdens de zomervakantie Museum De Lakenhal samen bezoeken? Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk zonder reservering vooraf. Boek wel vooraf een online ticket. Zo zorgen we voor een optimale spreiding van bezoekers. Kinderen tot 18 jaar krijgen het hele jaar gratis toegang. Op 15 juli is het museum gratis te bezoeken voor iedereen.

Foto: Taco van der Eb