Blik voor sperziebonen van de firma Tieleman & Dros, ca. 1900

Tieleman & Dros

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Conservenblik met papieren etiket van de firma Tieleman & Dros, 0,5 liter. Op het etiket een afbeelding van een molen in een waterlandschap met rondom het opschrift: "VERDUURZAAMDE LEVENSMIDDELEN MERK MOLEN SPERSIEBOONEN.". Op het etiket is een papieren rozet geplakt met een afbeelding van een kroon en het rondschrift: "TIELEMAN & DROS . LEIDEN". Aan de achterzijde het opschrift: "Het conserveeren van onze Verduurzaamde Levensmiddelen geschiedt onder contrôle van het Bureau voor Chemisch en Microscopisch Onderzoek onder Directie van Dr. P.F. van Hamel Roos en A. Harmens Wzn. te Amsterdam.". Het etiket is verder versierd met eenvoudige bloemmotieven en bladranken. Het blik is geopend, en is leeg.

Object

Titel
Blik voor sperziebonen van de firma Tieleman & Dros
Objectnamen
blik, productverpakking
Inventarisnummer
10338
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Tieleman & Dros (maker)
Datering
ca. 1900
Materialen
blik, papier
Technieken
gedrukt, vertind
Afmetingen
Algemeen: 11,4 x 7,6cm (114 x 76mm)

Onderwerp

Voorstelling
molen

Verwerving

Datum
2005
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL), 2005
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan