Blik voor sperziebonen van de firma L.E. Nieuwenhuizen, ca. 1900

N.V. Fabriek van Verduurzaamde Levensmiddelen voorheen L.E. Nieuwenhuizen

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Conservenblik met papieren etiket van de firma L.E. Nieuwenhuizen te Leiden. Op het etiket een afbeelding van een wapenschild met daarop de gekruiste sleutels van Leiden. Hierboven het opschrift "PRIMA HUISHOUD GROENTEN", met links en rechts een afbeelding van verschillende soorten groenten. Aan weerszijden van het wapenschild een banderolle met opschrift: MERK "SLEUTELS" WETTIG GEDEPONEERD REGISTERED TRADE-MARK.". Links en rechts een afbeelding van een zegel met de opschriften: "STOOMFABRIEK VAN VERDUURZAAMDE LEVENSMIDDELEN L.E. NIEUWENHUIZEN LEIDEN" en "HET VERDUURZAMEN ONZER GROENTEN GESCHIEDT NAAR DE MEEST STRENGE HYGIËNISCHE EISCHEN". Geheel onderaan het opschrift: "SPERCIEBOONEN". Het blik is geopend, en er in zitten restanten van olie (o.i.d.).

Object

Titel
Blik voor sperziebonen van de firma L.E. Nieuwenhuizen
Objectnamen
blik, productverpakking
Inventarisnummer
10339
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
N.V. Fabriek van Verduurzaamde Levensmiddelen voorheen L.E. Nieuwenhuizen
Datering
ca. 1900
Materialen
papier, blik
Technieken
gedrukt, vertind
Afmetingen
Algemeen: 11,5 x 7,6cm (115 x 76mm)

Onderwerp

Voorstelling
wapen (teken)

Verwerving

Datum
2005
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL), 2005
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan