Doosje voor borstplaat van de firma Gebrs. Pel, eerste helft 20ste eeuw

N.V. fabriek van Suikerwerken v/h Gebroeders Pel

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Rechthoekig kartonnen schuifdoosje waarin borstplaat verpakt was, van de N.V. fabriek van Suikerwerken v/h Gebroeders Pel. Op de bovenzijde van de huls staat een afbeelding van een boerderij in een weidelandschap met een omlijsting van gestileerde tulpen en klaprozen. In de voorstelling het opschrift: "GEBRs PEL LEIDEN HOLLAND". Links- en rechtsboven een afbeelding van een gouden medaille en in het midden een kruismedaille aan een rood, wit en blauw lintje. Daarboven het opschrift: "Hoogste onderscheidingen Parijs 1906 Londen 1907". Op de lange zijden van de huls een rechthoekige cartouche met twee gestileerde klaprozen en de tekst: "FONDANT BORSTPLAAT". Op de korte zijden van het doosje een zelfde cartouche en de tekst: "ASSORTIS". Het doosje kan niet geheel uit de huls worden geschoven.

Object

Titel
Doosje voor borstplaat van de firma Gebrs. Pel
Objectnamen
doos, productverpakking
Inventarisnummer
10356
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
N.V. fabriek van Suikerwerken v/h Gebroeders Pel
Datering
eerste helft 20ste eeuw
Materialen
papier, karton
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 3,5 x 11 x 8,3cm (35 x 110 x 83mm)

Onderwerp

Voorstelling
boerderij, weidelandschap, tulp, klaproos

Verwerving

Datum
2005
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL), 2005
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan