Achthoekige wandklok met opschrift Gebroeders Pel, 1925?

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Achthoekige wandklok met een houten kast en een metalen wijzerplaat. Op de plaats van de uren staan letters die de volgende tekst vormen: "GEBROEDERS PEL". Hieromheen loopt een band waarop een tijdsindeling in uren en daarbinnen per 10 minuten is gemaakt. Boven de wijzeras de tekst: "WAAR HIER GEGEVEN WERD DEN TIJD IS VEEL BEREIKT MET ENERGIE EN VLIJT". En onder de wijzeras: "1 JANUARI 1900-1925". Aan de bovenkant van de kast een scharnier, waarmee de voorkant van de klok geopend kan worden. Aan de onderzijde een luikje dat naar binnen klapt, hier kan het gewicht door hangen.

Object

Titel
Achthoekige wandklok met opschrift Gebroeders Pel
Objectnaam
wandklok
Inventarisnummer
10361
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1925?
Materialen
metaal, hout
Techniek
geëmailleerd
Afmetingen
Algemeen: 40,5 x 40,5 x 14,4cm (405 x 405 x 144mm)

Verwerving

Datum
2005
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL), 2005
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan