Reclame voor de kinderpostzegel van 1929, 1929

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Langwerpige kartonnen reclamekaart voor de kinderpostzegel van 1929. Aan beide zijden de tekst: "Koopt en gebruikt weldadigheidspostzegels voor het kind verkrijgbaar van 10 december tot 9 januari, onbeperkt geldig, ook voor het buitenland. Verkrijgbaar aan alle postkantoren". Boven de tekst een afbeelding van de zegel van 6 cent waarop een meisje op een vis en de tekst: "VOOR HET KIND". Alles in rode inkt. De kaart is voorzien van twee oogjes waarmee deze opgehangen kan worden met daaraan een touwtje vastgebonden. Op de kaart zijn drie verpakkingen van Kwatta chocoladerepen geplakt: een groene, een oranje en een bruine. Op de chocoladeverpakkingen is hetzelfde kind op dolfijn afgebeeld als op de kinderpostzegel.

Object

Titel
Reclame voor de kinderpostzegel van 1929
Objectnaam
reclamemateriaal
Inventarisnummer
10624.13
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1929
Materialen
inkt, papier, karton, touw
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 38,2 x 15,5 x 0,1cm (382 x 155 x 1mm)

Onderwerp

Voorstelling
vis, kind

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan