17 ontwerpen voor de zomerpostzegel van 1957 met coaster, 1957

Harm Kamerlingh Onnes

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

17 verschillende ontwerpen voor de zomerpostzegel van 15+7 cent van 1957, op diverse kleuren papier, allemaal met afbeeldingen van kustvaartschepen. De ontwerpen zijn vermoedelijk gemaakt op het formaat waarop de postzegel gedrukt zou gaan worden. Ze zijn uitgeknipt en vervolgens alle op één vel papier geplakt. Een van de ontwerpjes is eraf en ontbreekt. Uit het vel papier waarop ze geplakt zijn is een stuk geknipt. Naast de onderste rij ontwerpjes is met pen geschreven: "8x33 8x22. Cijferhoogte 5 1/2 mm Nederland 2 1/4 mm 5+3 CT". Links onderin op het vel: "Zwart grijs wit." Op de achterzijde van het vel papier is een portret van een vrouw geschetst.

Object

Titel
17 ontwerpen voor de zomerpostzegel van 1957 met coaster
Objectnaam
ontwerp (design)
Inventarisnummer
10626.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Harm Kamerlingh Onnes
Datering
1957
Materialen
papier, verf
Technieken
geplakt, geschilderd
Afmetingen
Algemeen: 26,9 x 36,7cm (269 x 367mm)

Onderwerp

Voorstelling
schip

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan