Briefkaart met afbeelding van kinderen in een speeltuin, 1949

Mouton

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Briefkaart gedrukt in kleur. Met een tekening van kinderen in een speeltuin en moeders die op een terrasje een drankje nuttigen. Twee kinderen zitten op een hobbelpaard in een draaimolen en twee kinderen in een schommelkuip. Bij een wit gebouw loopt een ober met een blad vol glazen. Boven een toegangshek staat in spiegelbeeld: TIVOLI. Op de achterzijde van de briefkaart staat links bovenaan: "ZOMERZEGELS SOCIALE EN CULTURELE ZORG RIOUWSTRAAT 7, 's-Gravenhage" en onderaan: "H.H. KAMERLINGH ONNES". Erachter in pen geschreven "1952?" dit is doorgestreept en erachter is met potlood "1949" geschreven. Overdwars staat: "DRUK - MOUTON - 's-GRAVENHAGE".

Object

Titel
Briefkaart met afbeelding van kinderen in een speeltuin
Objectnaam
ansichtkaart
Inventarisnummer
10627.5
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Mouton (maker)
Harm Kamerlingh Onnes (ontwerp)
Datering
1949
Materiaal
papier
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 10,4 x 14,9cm (104 x 149mm)

Onderwerp

Voorstelling
spelen, kind

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan