Letterproef van Drukkerij Rutgers NV, voorjaar 1968

Drukkerij Rutgers NV

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Letterproef van Drukkerij Rutgers NV te Leiden uit het voorjaar van 1968. Het boek, dat in elkaar is gezet met behulp van metalen splitpennen, bevat een groene omslag waarop staat "Letterproef lijnen letters siermateriaal" en "Drukkerij Rutgers NV Leiden" met een grote hoofdletter "L" in het groen. Op de rug staat "Letterproef Rutgers NV Leiden". Op de titelpagina staat "Letterproef, compleet overzicht van alle op onze zetterij aanwezige series letters, lijnen en siermateriaal. Drukkerij Rutgers NV, Galgewater 15 - Leiden - Telefoon 01710-20896". Hierna volgt de inleiding, waarin de datum is genoemd. Het boek bestaat uit ongenummerde pagina's met op recto proeven in verschillende lettertypen en lettergrootten. Van enkele bladzijden is ook verso bedrukt.

Object

Titel
Letterproef van Drukkerij Rutgers NV
Objectnaam
boek
Inventarisnummer
10797
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Drukkerij Rutgers NV
Datering
voorjaar 1968
Materialen
metaal, papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 21,2 x 14,8 x 0,9cm (212 x 148 x 9mm)

Verwerving

Datum
2007
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop 2007
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan