Doopjurk met muts van familie Obreen, ca. 1875

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Doopjurk met bijbehorende onderjurk en doopmuts. De doopjurk van dunne batist bestaat uit een kort lijfje met lange mouwen en een lange rok. Zowel in het lijfje als in de rok meerdere banen handgeklost kantwerk en open naaiwerk waarlangs geplooide rouches, ook weer afgewerkt met kant. Aan de achterzijde een lang split, de jurk werd gesloten met een gestrikte banden van dezelfde stof, in de taille en een koordje in de nek. De onderjurk heeft een kort lijfje, een lange aangeplooide rok en korte mouwtjes. De onderjurk is grotendeels van zijde met een smalle rand batist langs de hals. De jurk sluit aan de achterzijde met vier stoffen knoopjes en een koordje in de hals en de taille. De doopmuts is van tule met hierop naaldkant en een binnenmutsje van katoen. Aan de buitenzijde een zijden lint dat onder de kin gestrikt kan worden. Zowel in de jurk als in het mutsje een ingenaaid merkje met nr. 3267.

Object

Titel
Doopjurk met muts van familie Obreen
Objectnamen
muts, onderjurk, doopjurk
Inventarisnummer
11034
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
ca. 1875
Materialen
zijde, katoen
Technieken
geklost, genaaid
Afmetingen
Doopjurk: 87 x 81 x 1cm (870 x 810 x 10mm)
Onderjurk: 88 x 83 x 1cm (880 x 830 x 10mm)
Muts: 12,7 x 20,5 x 1,5cm (127 x 205 x 15mm)

Verwerving

Datum
2012
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan