Vergulde schilderijlijst met bladermotieven, tweede helft 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vergulde schilderijlijst met grenenhout met bladermotieven in de hoeken, stijl Lodewijk XIV. In de hoeken zijn verzonken driehoeken aangebracht. De lijst hoort bij schilderij inv.nr. B 667, Jan Steen, Christus verdrijft de wisselaars uit de tempel.

Object

Titel
Vergulde schilderijlijst met bladermotieven
Objectnaam
schilderijlijst
Inventarisnummer
11040
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
tweede helft 19de eeuw
Materialen
verguldsel, gips, grenenhout
Techniek
verguld
Afmetingen
Algemeen: 111,5 x 142,5 x 12,5cm (1115 x 1425 x 125mm)
Binnenmaat: 82 x 111cm (820 x 1110mm)

Verwerving

Datum
1953
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, sinds 1953.
Dit object behoort tot de Nederlands Kunstbezit-collectie (NK-collectie). Deze collectie bestaat uit kunstobjecten die na de Tweede Wereldoorlog door de geallieerden zijn teruggehaald uit Duitsland en nadien onder beheer zijn gekomen van de Nederlandse Staat. De collectie bevat objecten die mogelijk tussen 1933 en 1945 zijn geroofd, geconfisqueerd of onder dwang verkocht. Meer informatie is te vinden op wo2.collectienederland.nl. Indien u informatie heeft over dit kunstwerk kunt u contact opnemen met restitutie@cultureelerfgoed.nl. Dit helpt mogelijk in onze zoektocht naar de rechtmatige eigenaar.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan