Gravureplaat voor het drukken van etiketten op de verpakkingen van Leidse balen textielstof, 18de eeuw

Anoniem

Gravureplaat voor het drukken van etiketten op de verpakkingen van Leidse balen textielstof. Op de plaat zijn vier kooplieden rondom lakense stof afgebeeld. Op een van de geperste pakketten stof rechts staat een handmerk met de letters AP. Bij de pakketten staat een man die een stuk stof omhoog houdt. Op deze stof staan tekens, waaronder een apenstaartje-teken. Bovenaan een wapenschild met erop een afbeelding van aartsengel Michaël die de draak doodt. Onderaan in een medaillon een afbeelding van een koets met vierspan met rondom de tekst "CARO DE ORO FABRICA DE BRUSELA." Op de achtergrond een stad en links een zeilschip met gehesen zeilen. Geen signatuur.

Object

Titel
Gravureplaat voor het drukken van etiketten op de verpakkingen van Leidse balen textielstof
Objectnaam
gravureplaat
Inventarisnummer
11056
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
18de eeuw
Materiaal
koper
Afmetingen
Algemeen: 13 x 10,8cm (130 x 108mm)

Onderwerp

Voorstelling
man, paard, draak, zeilschip, koets

Verwerving

Datum
2012
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht Regionaal Archief Leiden, 2012; Afkomstig uit particulier bezit, 2010; Oorspronkelijk afkomstig uit de fabriek van Krantz die van 1817 tot 1978 in Leiden aan de Oude Singel was gevestigd.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan