Penning vereerd aan H.H. van Romburgh, leerling van Mathesis Scientiarum Genitrix, 1867

David van der Kellen II

Erepenning vereerd aan H.H. van Romburgh, leerling van Mathesis Scientiarum Genitrix. De voorzijde van de penning bevat een afbeelding van Minerva. Ze is gezeten op een zetel, met tegen haar linker heup steunend de hoorn des overvloeds en in haar rechterhand houdt zij een lauwerkrans hoog voor zich. Aan haar voeten liggen een schilderspalet en penselen en een passer. Op haar zetel is een staande leeuw op een gekroond schild te zien. Rechts hiervan, langs de rand staat de naam van de ontwerper van de penning. Op de keerzijde een lauwerkrans met erin de volgende gegraveerde inscriptie: "Van wege den Koning aan H.H. VAN ROMBURGH Leerling in de Bouwkundige teekenkunde by het Genootschap M.S.G. te LEIDEN 16.9.1867." In de rand, buitenkant, ter hoogte van het hoofd van Minerva, is een klein ovaal merkje ingeslagen.

Object

Titel
Penning vereerd aan H.H. van Romburgh, leerling van Mathesis Scientiarum Genitrix
Objectnaam
erepenning
Inventarisnummer
11133
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
David van der Kellen II
Datering
1867
Signatuur
voorzijde, rechts: "VAN DER KELLEN F."
Merktekens
rand, buitenkant: ter hoogte van het hoofd van Minerva is een klein ovaal merkje ingeslagen
Materiaal
brons
Technieken
geslagen, gegraveerd
Afmetingen
Algemeen: 5 × 0,4cm (50 × 4mm)
Gewicht: 58g

Onderwerp

Voorstelling
minerva, personificatie

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, 2015; Bruikleen ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, MSG archief (Mathesis Scientiarium Genitrix), 2014-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan