Penning vereerd aan N.B.C. van Rijnswou, leerling van Mathesis Scientiarum Genitrix, 1883

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Erepenning voor N.B.C. van Rijnswou, leerling in het ornament-tekenen bij genootschap Mathesis Scientiarum Genitrix. De voorzijde van de penning bevat een afbeelding van Minerva. Ze is gezeten op een zetel, met in haar linkerhand de hoorn des overvloeds en in haar rechterhand houdt zij een lauwerkrans hoog voor zich. Aan haar voeten liggen op een sokkel of kapiteel met acanthusbladeren diverse attributen, waaronder een schilderspalet met penselen en een passer. Op haar zetel is wapen geslagen: een staande leeuw op een gekroond schild. De keerzijde heeft de volgende gegraveerde inscriptie: "Van wege DEN KONING aan N.B.C. VAN RIJNSWOU Leerling in het ornamentteekenen bij het Genootschap M.S.G. te LEIDEN 25-4-1883." In de rand, buitenkant, ongeveer ter hoogte van de lauwerkrans, is een klein ovaal merkje ingeslagen.

Object

Titel
Penning vereerd aan N.B.C. van Rijnswou, leerling van Mathesis Scientiarum Genitrix
Objectnaam
erepenning
Inventarisnummer
11141
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1883
Merktekens
rand, buitenkant, ongeveer ter hoogte van de lauwerkrans: een klein ovaal merkje ingeslagen
Materiaal
zilver
Technieken
gegraveerd, geslagen
Afmetingen
Algemeen: 3,8 × 0,3cm (38 × 3mm)
Gewicht: 22g

Onderwerp

Voorstelling
minerva, personificatie

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, 2015; Bruikleen ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, MSG archief (Mathesis Scientiarium Genitrix), 2014-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan