75 jaar Historie der NV Fabriek van Verduurzaamde Levensmiddelen voorheen L.E.N. Nieuwenhuizen te Leiden, 1941

J. Knottenbelt

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Handgemaakt boek, een zogenaamd typoscript, met de titel "75 jaar historie der N.V. Fabriek van Verduurzaamde Levensmiddelen, voorheen L.E. Nieuwenhuizen te Leiden (1866-1941)." In het boek zijn naast getypte tekst over de geschiedenis van het bedrijf ook foto's geplakt en ook etiketten en wikkels van conserven. Soms zijn de wikkels, waar ze anders uit het boek steken, naar binnen gevouwen. In het boek een losse foto met rechts de fabriek en op de voorgrond een arrenslee met paard ervoor. Op de achterzijde van deze losse foto staat met pen de volgende tekst geschreven: Morsweg, rechts Conservenfabriek “Sleutels” firma L.E. Nieuwenhuizen te Leiden. +-1892 Helena [R].S. Nieuwenhuizen met haar ouders uitrijdende in arreslee. Zij was dus +- 17 jaar.

Object

Titel
75 jaar Historie der NV Fabriek van Verduurzaamde Levensmiddelen voorheen L.E.N. Nieuwenhuizen te Leiden
Objectnaam
boek
Inventarisnummer
11175
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
J. Knottenbelt
L.E. Nieuwenhuizen
Datering
1941
Materiaal
papier
Afmetingen
[AFMETINGEN CONTROLEREN]

Onderwerp

Topografie
leiden

Verwerving

Datum
2016
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan