Schetsboek, ontwerpproces voor het project Nieuw Leids Laken #2, 2014

Mae Engelgeer

Sinds 2014 blaast Museum De Lakenhal de geschiedenis van zeven eeuwen textielproductie met het project Nieuw Leids Laken nieuw leven in. Ontwerpers kregen de opdracht om een nieuwe wollen stof voor de het museum te ontwikkelen. Deze stoffen dragen het oude keurmerk ‘Leids Laken’ en zijn, net als de Leidse lakens van weleer, van zeer hoge kwaliteit wat betreft materiaal, techniek en artistieke uitdrukking. In 2015 won ontwerper Mae Engelgeer een open call die het museum uitschreef onder ontwerpers tot 35 jaar. Haar ontwerp in de serie Nieuw Leids Laken is getiteld Archive as fabric/fabric as archive en was geïnspireerd op de wollen stalen en stalenboeken uit de museumcollectie. Dit schetsboek laat het ontwerpproces van Engelgeer zien en werd door de ontwerper aan het museum geschonken.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Schetsboek, ontwerpproces voor het project Nieuw Leids Laken #2
Objectnamen
schetsboek, ontwerptekening
Inventarisnummer
11177
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Mae Engelgeer
Datering
2014
Materialen
papier, pen
Technieken
geschreven, getekend, collage
Afmetingen
Gesloten: 29,8 × 21 × ca. 2cm (298 × 210 × 20mm)
Open: 29,8 × 43,2 × ca. 1,5cm (298 × 432 × 15mm)

Verwerving

Datum
2016
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Mae Engelgeer, 2016
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan