Vier stofstalen van damast met begeleidende brief, ca. 1965

Naamlooze Vennootschap voorheen R.M. Beuth & Zonen, Leiden

Deze vier stofstalen van damast in kleuren blauw, groen, grijs en geel zijn afkomstig van de Naamlooze Vennootschap voorheen R.M. Beuth & Zonen uit Leiden. In de jaren vijftig van de 19de eeuw begon Raphael Marcus Beuth vanuit zijn huis aan de Hoogewoerd in Leiden een bedrijfje in meubels en bedden met toebehoren. In de daaropvolgende jaren richt hij zich meer op de verkoop van textilia. Samen met zijn zoon Marcus Raphael zette Raphael Marcus in 1869 hiervoor een vennootschap op dat zich vestigde aan de Kaiserstraat 8-10. De zaken gingen zeer voorspoedig, maar vanaf de jaren zestig van de 20ste eeuw veranderde dit. In 1967 moest de N.V. v.h. R.M. Beuth en Zonen voorgoed zijn deuren sluiten vanwege slechte bedrijfsresultaten van de afgelopen jaren. De stofstalen van damast dateren van kort voor de definitieve sluiting van deze Leidse firma.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Vier stofstalen van damast met begeleidende brief
Objectnamen
brief, staal, envelop
Inventarisnummer
11224
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Naamlooze Vennootschap voorheen R.M. Beuth & Zonen, Leiden
Datering
ca. 1965
Merkteken
productnummer met pen op de blauwe staal: 1497
Materialen
inkt, papier, damast
Technieken
getypt, geweven
Afmetingen
Envelop: 25,2 × 23,3 × 0,8cm (252 × 233 × 8mm)
Brief: 27,2 × 21,4cm (272 × 214mm)
Bundel stalen: 29,4 × 31,7 × 0,3cm (294 × 317 × 3mm)

Verwerving

Datum
2019
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Particuliere schenking, 2019
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan