Proefdeken van de firma J.C. Zaalberg & Zoon, ca. 1950 - 1960

Firma Zaalberg (dekenfabriek)

Deze Leidse firma J.C. Zaalberg & Zonen werd in 1770 opgericht als lakenfabriek in een pakhuis aan de Nieuwe Rijn, maar vanwege verminderende opbrengsten uit de lakennijverheid besloot Johannes Cornelis Zaalberg een andere koers te varen door zich toe te leggen op de productie van wollen dekens. Dit deken is geen eindproduct, maar een sample waarmee een vertegenwoordiger van het bedrijf of winkelier aan toekomstige klanten de kwaliteit van het deken kon laten voelen en de keuze in kleuren kon tonen. Het is een mooi voorbeeld van het commercieel denken en de verkooptechnieken van deze Leidse wollendekenfabriek.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Proefdeken van de firma J.C. Zaalberg & Zoon
Objectnamen
staal, deken
Inventarisnummer
11265
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Firma Zaalberg (dekenfabriek)
Datering
ca. 1950 - 1960
Plaats
Leiden
Merktekens
Een label in de kleuren van de Nederlandse vlag met het Engelse opschrift: 'Crown Royal Holland Blankets, made by Zaalberg Leiden since 1770'
Materiaal
wol
Technieken
geweven, gefestonneerd
Afmetingen
Algemeen: 31,8 × 23,5 × 1cm (318 × 235 × 10mm)

Onderwerp

Topografie
leiden

Verwerving

Datum
2019
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan