Proefdeken van de firma Firma Gebroeders Van Wijk & Co N.V, tweede helft 20ste eeuw

Textielfabriek Van Wijk

Een proefdeken van de Leidse wollendekenfabriek Firma Gebroeders Van Wijk & Co N.V., die tussen 1862 en 1963 gevestigd was aan de Hogewoerd. Een vertegenwoordiger van dit bedrijf of winkelier kon met deze sample aan toekomstige klanten de kwaliteit van het deken laten voelen. Naast de bekende patroonboeken waaruit het gewenste patroon van de deken gekozen kon worden, kregen toekomstige klanten daarmee de mogelijkheid om de kleur in het echt te zien en de stof te voelen. Dit proefdeken is een mooi voorbeeld van het commerciële handelen en de verkooptechnieken van deze Leidse firma.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Proefdeken van de firma Firma Gebroeders Van Wijk & Co N.V
Objectnamen
staal, deken
Inventarisnummer
11266
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Textielfabriek Van Wijk
Datering
tweede helft 20ste eeuw
Plaats
Leiden
Materiaal
wol
Technieken
geweven, gefestonneerd
Afmetingen
Algemeen: 40 × 27,8 × 1cm (400 × 278 × 10mm)

Onderwerp

Topografie
leiden

Verwerving

Datum
2019
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Particuliere schenking, 2019
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan