Stempel voor een boekband met voorstelling van Minerva, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Geelkoperen stempel voor een boekband, met op de voorzijde een gegraveerde voorstelling van Minerva gekleed in een wapenrusting. In de ene hand houdt zij een speer waaraan een vaandel wappert, de andere hand rust op een wapenschild met het stadswapen van Leiden. Aan haar voeten zit een uil met opengeslagen vleugels. Onder de voorstelling in spiegelbeeld het opschrift "LUGD BATA". Aan de achterzijde beplakt met karton, met twee uitsparingen voor twee uitstekende vierkante stukken koper. Op de onderzijde is met inkt "2/8.79" geschreven.

Object

Titel
Stempel voor een boekband met voorstelling van Minerva
Objectnaam
stempel (overige)
Inventarisnummer
1845
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
19de eeuw
Materiaal
messing
Technieken
gegraveerd, gegoten
Afmetingen
Algemeen: 9,3 x 5,5 x 2,1cm (93 x 55 x 21mm)

Onderwerp

Voorstelling
minerva, stadswapen, uil

Verwerving

Datum
1879
Wijze van verwerving
Bruikleen
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan