Gravureplaat met penning van Karel V met bijbehorende afdruk, 17de-18de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Koperen gravureplaat met de voorstelling van de voorzijde en de keerzijde van een penning van Karel V (1500-1558). Op de voorzijde van de penning staat het borstbeeld van de vorst, met het randschrift "CAROLO IMPERATORI PIO EGELICI AUG". Op de achterzijde staat het embleem van Karel V, de twee gekroonde zuilen van Hercules, met op een banderol het motto van Karel V: "PLUS ULTRE". Rondom staat zijn devies "POTESTAS EIVS A MARI USQ AD M". Gravureplaat is niet gesigneerd. Verpakt in papier met daarop een afdruk van de gravureplaat.

Object

Titel
Gravureplaat met penning van Karel V met bijbehorende afdruk
Objectnamen
afdruk, gravureplaat
Inventarisnummer
1848
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
17de-18de eeuw
Materialen
papier, inkt, koper
Technieken
gegraveerd, gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 4,5 x 10,5cm (45 x 105mm)

Onderwerp

Voorstelling
man, borstbeeld

Verwerving

Wijze van verwerving
Bruikleen
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan