Zijden beugeltas met zilveren beugel, ca. 1774

Anoniem

Zijden tas met zilveren, gegoten tasbeugel. De beugel heeft een glad oppervlak, waarvan het metaal tussen en rond de versiering tot een bepaalde diepte is weggelaten. Hierdoor ontstaat een decor met laag-reliëf met C-vormige voluten en bladmotieven. De onderzijde van de beugel is accolade-vormig. Zilvermerken op de beugel: wapen van Amsterdam met kroon, waaronder de letter P, een dolfijn, en WT. De tas is van olijfgroene zijde met ingeweven verticale banen in bordeauxrood en beige met steentjes- en bladmotief. Aan de achterkant aan weerszijden twee verticale opgenaaide ruche stroken van beige lint. Middenonder rode met bruine kwast en strikje van groene zijde. De tas is gevoerd met geruite roze/witte zijde.

Object

Titel
Zijden beugeltas met zilveren beugel
Objectnaam
tas
Inventarisnummer
2282
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
ca. 1774
Merktekens
Zilvermerken: het wapen van Amsterdam met kroon, hieronder de letter P (is naar alle waarschijnlijkheid 1774); in rechthoek een bloemvorm? en WT?; ingegraveerd: M G; dolfijn; op ene binnenbeugel een dolfijntje? (deels weggesleten); op de andere een man te paard? met T; een dolfijntje.
Materialen
zilver, zijde
Technieken
gegoten, genaaid
Afmetingen
Algemeen: 27,5 x 14,5 x 2,5cm (275 x 145 x 25mm)

Verwerving

Datum
1895
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan