Portefeuille van zwart lakwerk met gouden sterretjes en blauw zijden binnenwerk, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Portefeuille van zwart lakwerk, gedecoreerd met goudkleurige sterren en bloemen en voorzien van messing sluitwerk. De decoratie is alleen op de voorkant aangebracht. De sterren beslaan de gehele voorkant, de bloemen zijn in het midden aangebracht. De portefeuille is ovaal van vorm met een hoekige bovenkant. Het sluitwerk bestaat uit een scharnier met een langwerpige sluiting met ruimte voor de punt aan de andere kant van de portefeuille. Het binnenwerk is van blauwe zijde en bestaat uit een tweetal afscheidingen. Een van de afscheidingen heeft een sluitwerk van messing waarmee een extra vak kan worden geopend. Op dit sluitwerk zijn letters af te lezen [onduidelijk] met daaronder "SGDG".

Object

Titel
Portefeuille van zwart lakwerk met gouden sterretjes en blauw zijden binnenwerk
Objectnaam
portefeuille
Inventarisnummer
z.n. 227
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Materialen
zijde, messing, lak
Afmetingen
Algemeen: 5,2 x 7 x 1,8cm (52 x 70 x 18mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan