La Place St. Marc à Venise, 18de eeuw

Wichnythes (uitgever)

Ingekleurde opticaprent met afbeelding van het San Marcoplein in Venetië met links de Basiliek van San Marco en in het midden de Campanile met links erachter de Marciana-bibliotheek. Op het plein staan masten waaraan vaandels hangen. Op de voorgrond links en rechts is een processie te zien. Boven aan de prent staat de titel: "La Place St. Marc à Venise". Rechts boven de prent staat het nummer "11". Onder de prent staat de volgende tekst in het Frans: "Vuë et Perspective de la grande et celebre Place de St. Marc de Venise". Hieronder zijn de uitgevers vermeld. Om de afdruk heen is een ruime marge papier. De prent is handmatig ingekleurd.

Object

Titels
La Place St. Marc à Venise
Gezicht op het San Marcoplein in Venetië
Objectnaam
opticaprent
Inventarisnummer
3121.201
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Makers
Wichnythes (uitgever)
Jacques-François Chéreau (uitgever)
Datering
18de eeuw
Signatuur
onder: à Londres chés Wichnythes a Paris chez Jacques Chereau rue St. Jacques au desous de la Fontaine Severin aux 2 Colonnes No. 257.
Materialen
papier, inkt
Technieken
gedrukt, ingekleurd
Afmetingen
Algemeen: 35 x 53,5cm (350 x 535mm)

Onderwerp

Voorstelling
plein, toren (bouwwerk), bibliotheek, man, stadsgezicht, vrouw, kerk

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan