Draagteken geslagen op stempel van noodmunt van het beleg van Leiden

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Verguld zilveren draagteken, geslagen op dezelfde stempel als voor de noodvaluta van het Sint Catharina Gasthuis in 1574, gevat in een getordeerde kabelrand met oog. Op de voorzijde is een naar links gerichte staande leeuw afgebeeld met in de linkerpoot een opgeheven zwaard en in de rechterpoot een wapenschild met het stadswapen van Leiden binnen een ring met een kroon. Daar omheen een parelrand met daartussen het rondschrift: "PVGNO PRO PATRIA 1574". Op de keerzijde binnen parelrand een krans met daarin het vierregelige opschrift: "LVG DVNVM BATAVO RVM".

Object

Titel
Draagteken geslagen op stempel van noodmunt van het beleg van Leiden
Objectnamen
noodvaluta, onderscheidingsteken, afslag
Inventarisnummer
3335
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Materialen
verguldsel, zilver
Technieken
verguld, geslagen
Afmetingen
Algemeen: 4,9 x 3,6 x 1,1cm (49 x 36 x 11mm)
Diameter: 3,6 x 0,3cm (36 x 3mm)
Gewicht: 13,8g

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen, leeuw, zwaard

Verwerving

Datum
1905
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan