Brief van de burgemeester aan Gerrit van Hemert over de aardewerken kroes, 16 oktober 1824

Jhr. Mr. J.G. de Mey van Streefkerk

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Brief van de burgemeester van Leiden aan Gerrit van Hemert aangaande de aardewerken kroes die gevonden werd in 1574. Links staat de adressering "Aan Gerrit van Hemert, Oranjegracht alhier". Eronder zijn resten van een zegel gedrukt in rode zegellak te zien. Rechts staat de brief, met bovenaan "Leyden den 16 Oct. 1824". Hieronder de brief, beginnend met "het steene kannetje dat door u, ten gebruike dezer stad, voor de plaats gehad hebbende ten tentoonstelling bij de viering van het vijfde halve eeuwfeest van het beleg en ontzet der stad Leyden in 1574". Onderaan rechts de handtekening van burgemeester Mr. J.G. de Mey en linksonder "Aan Gerrit van Hemert alhier".

Object

Titel
Brief van de burgemeester aan Gerrit van Hemert over de aardewerken kroes
Objectnaam
brief
Inventarisnummer
3348.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Jhr. Mr. J.G. de Mey van Streefkerk (auteur)
Datering
16 oktober 1824
Materialen
papier, inkt, zegellak
Techniek
geschreven
Afmetingen
Algemeen: 23,1 x 38,3cm (231 x 383mm)

Verwerving

Datum
1824
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan