Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen

Presentiepenning Société de Numismatique 1895, 1895

George Henri Lemaire

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bronzen presentiepenning, geslagen door de Société de Numismatique de Belgique, toegekend aan P.O. van der Chijs (de directeur van het Penningkabinet) in 1895. Op de voorzijde staat het portret van P.O. van der Chijs met bakkebaarden afgebeeld, en profil naar rechts kijkend afgebeeld. Achter het hoofd staat van onder naar boven "P.O. VAN DER CHIJS". Ter hoogte van de baard staat rechts onderaan "LEMAIRE". Op de achterzijde staat een allegorie van de penningkunde, als een in een stoel zittende vrouwenfiguur in Griekse kleding met een penning in de linkerhand, een schrijftstift in de rechterhand en een blad papier op de knieën. Tegen haar stoel staat een boek. Naast de vrouwenfiguur staat het opschrift "SOCIÉTÉ ROYALE DE NUMISMATIQUE DE BELGIQUE" en onderaan de penning staat het onderschrift "ASSEMBLÉE GÉNÉRALE DU 7 JUILLET 1895".

Object

Titel
Presentiepenning Société de Numismatique 1895
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
3445
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
George Henri Lemaire
Datering
1895
Merkteken
Voorzijde: naast de baard: LEMAIRE.
Materiaal
brons
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 3,4 x 0,2cm (34 x 2mm)
Gewicht: 16,2g

Onderwerp

Voorstelling
stoel, personificatie, kop, mansportret, boek

Verwerving

Datum
1895
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan