Penning 50-jarig professoraat C.G.C. Reinwardt

David van der Kellen II

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bronzen gedenkpenning ter ere van het 50-jarig professoraat van C.G.C.Reinwardt (1773-1854), hoogleraar in de natuurhistorie. Professor C.G.C. Reinwardt was directeur van Landbouw, Kunsten en Wetenschappen op Java. Hij legde een botanische tuin aan in Buitenzorg en een natuurhistorische collectie. Bovendien verzamelde hij oudheidkundige voorwerpen, waarvan een groot deel in de loop van de 19de eeuw in de collectie van Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden terecht is gekomen. Op de voorzijde een portret en profil naar links afgebeeld, waarboven het rondschrift: "RESPONDENT ULTIMA PRIMIS" en "AET.LXXVIII". Op de keerzijde een zevenregelig opschrift: " C.G.C. REINWARDTIO NATURAE.INVESTIGATORI ET INTERPRETI PER L. ANNOS. PROFESSORI/AMICI ET DISCIPULI. D.X.IUNII MDCCCLI". Onder het opschrift twee aan de onderzijde gestrikte takken.

Object

Titel
Penning 50-jarig professoraat C.G.C. Reinwardt
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
3626.3
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
David van der Kellen II (maker)
Merkteken
Voorzijde onderzijde links: V.D.K.
Materiaal
brons
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 5,2 x 0,4cm (52 x 4mm)
Gewicht: 67g

Onderwerp

Voorstelling
borstbeeld, mansportret

Verwerving

Datum
1906
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan