Wandbord Leids Ontzet met het Academiegebouw, 1924

De Koninklijke Porceleyne Fles

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Gedenkbordje van Delfts blauw, witbakkend aardewerk met tinglazuur en onderglazuur schildering in blauw en rood. Ter herdenking van het Beleg en Ontzet van Leiden 1924. Met een afbeelding van het Leidse academiegebouw met een rood-wit-blauwe vlag uit de toren, rechts geflankeerd door het stadswapen van Leiden, er onder twee palmtakken en er boven zonnestralen die boven de wolken uit komen. Op de rand een meanderende tak met haringen en wittebroden en de tekst: "1574+1924 ; GODT BEHOEDE LEYDEN". Gemaakt door de Porseleinen Flesch te Delft. Onderzijde gemerkt.

Object

Titel
Wandbord Leids Ontzet met het Academiegebouw
Objectnaam
gedenkbord
Inventarisnummer
3794
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
De Koninklijke Porceleyne Fles (maker)
Datering
1924
Merkteken
Onderzijde: fles Delft 970 VH. AT.
Materialen
glazuur, aardewerk
Technieken
beschilderd, gebakken, geglazuurd
Afmetingen
Algemeen: 2,3 x 18,1cm (23 x 181mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen, academiegebouw, vlag

Verwerving

Datum
1924
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan