Strik bij 70ste verjaardag koning Willem III 1887, 1887

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Strik van de commissaris bij de Leidse feesten ter ere van de 70ste verjaardag van Koning Willem III in 1887. De strik wordt gevormd door twee kruislings over elkaar gelegde oranje zijden linten die aan de onderzijde in twee punten geknipt zijn. Boven deze punten is aan de ene zijde 1817 en aan de andere zijde 1887 geborduurd met metaaldraad. In het midden van de strik is een metalen gekroonde letter "W" bevestigd. Hieraan hangt een goudkleurig koordje met een ovale insigne van witte zijde met de Leidse sleutels in rood geborduurd. Het geheel is omzoomd met een goudkleurige sierdraad en vastgezet op een met zwarte katoen bekleed stukje karton. Aan de achterzijde van de strik is in het midden een stukje karton bevestigd met een speld.

Object

Titel
Strik bij 70ste verjaardag koning Willem III 1887
Objectnaam
onderscheidingsteken
Inventarisnummer
4042
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1887
Materialen
metaaldraad, zijde, katoen, karton
Technieken
geborduurd, genaaid
Afmetingen
Algemeen: 10 x 6 x 0,8cm (100 x 60 x 8mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen

Verwerving

Datum
1936
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan