Hellebaard, ca. 1530-1550

Anoniem

Helebaard met ijzeren kop, eindigend in een lange dikke punt van ruitvormige doorsnede. Tussen punt en sokkel een dikke knop met een horizontale lijn over het midden. De punt zet zich voort in een rechthoekige sokkel waar op één zijde het nummer “4290” aangebracht. Uit de sokkel lopen twee veren, vastgezet met zes spijkers. Een der veren is gebroken, ter hoogte van de tweede spijker van boven. Sokkel, haak, bijlkling en steekkling vormen één geheel. De bijl is opengewerkt met drie aaneengesloten cirkels, en verder met een gat in de bovenste en een gat in de onderste punt van de bijlkling. De haak heeft een kleine punt naar boven en een grote punt naar beneden. In de laatstgenoemde staat een zwartmerk: [cirkel met aan de onderzijde twee naar beneden gerichte driehoeken]. Essenhouten stok, rechthoekig van doorsnede met op de vlakken telkens twee groeven langs de rand van boven naar beneden.

Object

Titel
Hellebaard
Objectnaam
hellebaard
Inventarisnummer
4290
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
ca. 1530-1550
Merktekens
In de grote, naar beneden gerichte, haakpunt staat een zwartmerk: [cirkel met aan de onderzijde twee naar beneden gerichte driehoeken].
Materialen
essenhout, ijzer
Technieken
geklonken, gesmeed
Afmetingen
Catalogus-maatvoering: Totale lengte: 249cm.
Algemeen: 249,2 x 24,7 x 3,2cm (2492 x 247 x 32mm)

Verwerving

Datum
1939
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan