Erepenning van de gemeente Leiden, 1933

Zilverfabriek Voorschoten

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Zilveren erepenning, geslagen voor de Gemeente Leiden voor F.G. Rosier bij zijn afscheid uit de gemeentedienst, 1933. Op de voorzijde staat centraal het stadhuis van Leiden afgebeeld, met het bordes en de trappen. Hieronder staat het wapen van Leiden, een gekroond schild met daarin de gekruiste sleutels, met aan weerszijden lauwertakken. Hieromheen staat in een banderol als rondschrift "EEREPENNING DER GEMEENTE LEIDEN". Op de keerzijde staat gegraveerd "AAN F.G. ROSIER GETROUW DIENAAR DER GEMEENTE. 1 JANUARI 1881 - 1 MAART 1933.".

Object

Titel
Erepenning van de gemeente Leiden
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
4421
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Zilverfabriek Voorschoten (fabriek)
Datering
1933
Merkteken
geen
Materiaal
zilver
Technieken
gegraveerd, geslagen
Afmetingen
Algemeen: 6 x 0,3cm (60 x 3mm)
Gewicht: 65,3g

Onderwerp

Voorstelling
stadhuis, wapen (teken)

Verwerving

Datum
1945
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan