Stalenboek II van de Leidsche Katoen Maatschappij, ca. 1900

Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co)

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Stalenboek van de Leidsche Katoen Maatschappij te Leiden, nummer II. Het boek, dat in elkaar is gezet met behulp van metalen splitpennen, bevat een zwarte omslag waarop gedrukt staat "De Leidsche Katoenmaatschappij V/H de Heyder & Co LEIDEN". Rechtsboven is een etiket geplakt waarop geschreven staat "II". Het boek bevat twintig dubbelgevouwen stalen van imitatie-batiks. De stalen zijn dubbelgevouwen en vormen ieder een pagina waarop een sticker met de kwaliteit. Van de meeste stalen zijn stukjes afgeknipt. Aan de binnenkant van de omslag is een lijst bevestigd waarop in het Engels getypt de twintig verschillende staalsoorten en de breedte-afmeting.

Object

Titel
Stalenboek II van de Leidsche Katoen Maatschappij
Objectnaam
stalenboek
Inventarisnummer
4708.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co)
Datering
ca. 1900
Materialen
papier, metaal, katoen, inkt, karton
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 17,8 x 30,8 x 1cm (178 x 308 x 10mm)

Onderwerp

Collectie
textielindustrie

Verwerving

Datum
1936
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan