Spiegel met een lijst van ingelegd wit en gekleurd parelmoer en schildpad, met familiewapen van Wichers en van Kluppel, 1887

E.W. Wichers

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Ovaalvormige spiegel in een onregelmatige cartouche-vormige lijst. De lijst is ingelegd met meander- en andere geometrische motieven en ook acanthusmotieven. Het inlegwerk is vervaardigd van parelmoer, ivoor en schildpad. In de binnenste rand driehoekige blokjes en in de buitenste rand een meanderrand van witte parelmoer en ivoor. Ertussen lijnen van gekleurd parelmoer. Acanthusmotieven van gekleurd parelmoer eromheen. De lijst wordt bekroond door twee hele en twee halve S-vormige voluten. Eveneens onderaan twee S-voluten. Bovenin het wapen van Wichers met drie [pioenrozen], gehouden door twee leeuwen op een grondje, en bekroond met een helm en paardenhoofd. Dit wapen is uit ivoor gesneden. Daaronder in het inlegwerk het wapen van Kluppel met drie druppels. De spiegel is vervaardigd van geslepen glas. Op de achterkant van de lijst is een tekst geschilderd in witte letters: "KAPT E.W. WICHERS FECIT LEIDEN 1887." Aan de achterzijde is de spiegel afgeschermd met een rood gekleurde ovalen metaalplaat die met nageltjes is vastgezet tegen de lijst. Tegen de achterzijde zijn ijzeren dwarsregels geschroefd, die het geheel verstevigen.

Object

Titel
Spiegel met een lijst van ingelegd wit en gekleurd parelmoer en schildpad, met familiewapen van Wichers en van Kluppel
Objectnamen
spiegel, lijst (interieurinrichting)
Inventarisnummer
5031
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
E.W. Wichers
Datering
1887
Signatuur
achterzijde: KAPT E.W. WICHERS FECIT LEIDEN 1887
Materialen
hout, schildpad, glas, parelmoer, beukenhout, ivoor
Techniek
intarsia
Afmetingen
Algemeen: 119,8 x 87,3 x 4cm (1198 x 873 x 40mm)

Onderwerp

Voorstelling
familiewapen

Verwerving

Datum
1948
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Erven Mevrouw H.M. Rollandet-Wichers, 1948
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan