Militair paspoort van het Koninkrijk der Nederlanden, 15 september 1839

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Militair paspoort van H.A. van Ingen Schenau, uitgegeven door het Koninkrijk der Nederlanden. Het paspoort bestaat uit een rechthoekig kader, met in de hoeken rozetten, met bovenaan "Koningrijk der Nederlanden" en het wapen van Nederland. Links staat "Paspoort" en rechts staat "Congé Définitif". De tekst daaronder (deels gedrukt en deels geschreven) begint met "Krachtens autorisatie van het DEPARTEMENT VAN OORLOG in dato 12 Augustus 1839 No 12". Daaronder wordt de naam genoemd van de eigenaar van het paspoort: "Schenau Huibert Antonie van Ingen". Onder het midden worden de gedane veldtochten genoemd. Geheel onderaan staat de datum "15 September 1839" en de handtekeningen van de gepasporteerde en de kolonel.

Object

Titel
Militair paspoort van het Koninkrijk der Nederlanden
Objectnaam
oorkonde
Inventarisnummer
5722.22
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
15 september 1839
Materialen
papier, inkt
Technieken
gedrukt, geschreven
Afmetingen
Drager: 36,8 x 22,7cm (368 x 227mm)
Opzetvel: 49 x 68cm (490 x 680mm)

Onderwerp

Voorstelling
wapen (teken)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan