Portret van Dirck Volckertsz Coornhert, tweede helft 16de eeuw

Hendrik Goltzius

Prent met het portret van Dirck Volckertsz Coornhert in een ovaal. In de rand de tekst: "THEODORVS CORNHERTIVS. AD VIVVM DEPICTVS ET AERI INCISVS AB H. COLTZIO." Onderlangs in de rand: "natvs amstelredami ao CIC [in spiegelbeeld] IC [in spiegelbeeld] XXII. DENATVS GOVDAE AO CDDIC [in spiegelbeeld] XC". Onder het portret in een cartouche: "Qui Veri studio, qui Libertatis amore Pontifices nequijt ferre, Lemane, tuos; Vivida fic Batavus Cornhertius ora ferebat: Ora fed in fcriptis vividiora fonant". Boven het portret: "Weet of rust". In de hoek linksboven boeken en schrijfgerei, rechtboven teken- en schildergerei, linksonder zwaarden en rechtsonder muziekinstrumenten.

Object

Titel
Portret van Dirck Volckertsz Coornhert
Objectnaam
gravure
Inventarisnummer
5724.6
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Hendrik Goltzius
Datering
tweede helft 16de eeuw
Signatuur
voorzijde in de rand: H.COLTZIO
Materialen
papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Beeldmaat: 53,5 x 43cm (535 x 430mm)
Drager: 56,2 x 45,6cm (562 x 456mm)
Met oplegvel: 90 x 62,8cm (900 x 628mm)

Onderwerp

Voorstelling
mansportret

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Overdracht door Mr. P.R. Blok te 's Gravenhage uit het nalatenschap van Mej. Dr. I. Blok, 1951; Prof. P.J. Blok; Prof. Robert Fruin.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan