Cottage piety, 1836

George Henry Phillips

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Gravure met de voorstelling van een aantal personen in een huisinterieur. Rondom een tafel is links een oude vrouw gezeten. Naast haar rechts zit een kind. Rechts aan de tafel staat een man die zijn handen samengevouwen houdt. Naast hem staat een man met een hoed in zijn rechterhand. Voor de vrouw die geheel rechts vooraan staat, staat een wieg waarin een baby ligt. In het interieur is rechts een raam te zien. Onder de gravure staat "Cottage piety". Hieronder staat een vierregelig gedicht en daaronder gesigneerd. Gravure zit in een vergulde houten lijst en zit achter glas.

Object

Titel
Cottage piety
Objectnaam
gravure
Inventarisnummer
7403
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Makers
George Henry Phillips (graveur)
Thomas Webster (ontwerp)
Datering
1836
Signatuur
voorzijde, onderaan: Engraved by G.H. Phillips from the Original Picture by T. Webster
Materialen
inkt, papier
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen (oude afmetingen): 51 × 41cm (510 × 410mm)
Met lijst: 89,2 × 69 × 4cm (892 × 690 × 40mm)

Onderwerp

Voorstelling
huis, interieur, man, kind, vrouw

Verwerving

Datum
1962
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan