Gedenkbord ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van koningin Wilhelmina, 1930

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Herinneringsbord ter gelegenheid van de verjaardag van Koningin Wilhemina. De jaartallen, 1880-1930, de datum van haar verjaardag 31 aug zijn in banderol geplaatst in het midden van het bord. Daarboven de oranjeboom.Onder de banderol is het wapenschild van Nederland geplaatst, waarop de gouden leeuw met zwaard in zijn rechterklauw en een bundel pijlen in zijn linkerklauw is afgebeeld tegen een blauw veld. Aan weerszijde van het wapenschild een oranjeappel. Oranjeappels, groengebladerde krullende taklijnen sieren de rand van het bord. Het bord is aan de onderzijde gemerkt. Onder de merktekens: een bruine sticker met opschrift: ''Baarnsche Kunsthandel'', ''F. Wynja'' ''tel.579'' en een wit rechthoekige sticker met opschrift: ''7929''.

Object

Titel
Gedenkbord ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van koningin Wilhelmina
Objectnaam
gedenkbord
Inventarisnummer
7929
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1930
Merkteken
Onderzijde midden: Plazuid;[merkteken]; GOUDA; HOLLAND
Materialen
glazuur, aardewerk
Technieken
gebakken, geglazuurd, beschilderd
Afmetingen
Algemeen: 25,2 x 3,6cm (252 x 36mm)

Onderwerp

Voorstelling
oranjeappel

Verwerving

Datum
1973
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan