Geborduurd schilderij met historische voorstelling, ca. 1870

A.S. Timmermans-van Leeuwen

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij geborduurd in halve kruissteken. Met een voorstelling van een koninklijke vrouw, gekleed in wit, bont en rood met een kroon op haar hoofd. De vrouw zit op een verhoogde stoel. Voor haar knielt een ridder en achter haar staat een man met een cape en een baret met veer. De figuren zijn geplaatst in een grote ruimte met een groen gordijn op de achtergrond, een geometrisch tapijt op de vloer en gebrandschilderde ramen. Om de drie figuren staan nog vier mannen, twee links en twee rechts. Kleurrijke voorstelling waarbij accenten zijn aangebracht in zijde en met kraaltjes. De gezichten en handen van alle figuren zijn in een fijnere steek geborduurd dan de rest van de historische voorstelling. Het schilderij is ingelijst in een vergulde holle lijst met uitstekende versierde hoeken. In de hoeken een schelp en bladmotieven.

Object

Titel
Geborduurd schilderij met historische voorstelling
Objectnaam
haardscherm
Inventarisnummer
8004
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
A.S. Timmermans-van Leeuwen
Datering
ca. 1870
Materialen
hout, textiel, gips, wol, verguldsel, zijde
Technieken
geborduurd, verguld
Afmetingen
Met lijst: 92,8 x 83,5 x 6,5cm (928 x 835 x 65mm)
Dagmaat: 75,7 x 64,5cm (757 x 645mm)

Verwerving

Datum
1975
Wijze van verwerving
Legaat
Met dank aan
Legaat 1975
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan