Zilveren miniatuur theebus

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Zilveren miniatuur theebusje met een vierkante grondvorm en vierkante overschuivende deksel. Gedreven voorstellingen op de 4 zijden, bovenzijde en deksel. Landelijke voorstellingen, de onder- en bovenzijde zijn gedecoreerd met C-voluten en krullen. Beschrijving van de zijden: kant 1: een man en een vrouw op een stronk zittend en muziek makend, de vrouw met een luit, de man met een fluit. Rechts een architectuur. Kant 2: man zittend op steen tussen 2 schapen, op de achtergrond een hekje. Kant 3: vrouw zittend onder een boom, naast haar een mandje. Kant 4: man op steen zittend met spade in de hand. Achter hem een muurtje met een tuinvaas op de hoek. Tegen de muur leunt een hark. De bovenzijde is gewelfd en wordt door 2 diagonalen in 4 delen verdeeld. Op het dopje: krullen en takjes. Het theebusje is op de onderzijde gemerkt.

Object

Titel
Zilveren miniatuur theebus
Objectnamen
theebusje, miniatuur (speelgoed)
Inventarisnummer
8098
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Merktekens
Onderzijde: stadskeur Amsterdam; Hollandse leeuw; meesterteken JK of JFK 1113, V of N met puntje, bliksemschicht met streepjes eronder (= vals?);
Materiaal
zilver
Techniek
gedreven
Afmetingen
Algemeen: 5,1 x 2,8 x 2,9cm (51 x 28 x 29mm)

Onderwerp

Voorstelling
fluit, luit, man, musiceren, landschap, vrouw

Verwerving

Datum
1975
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan