Pijp met portret van P.Az. van der Werf, 1913

Goedewaagen, Gouda

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Pijp met korte, rechte steel vervaardigd ter herinnering aan het Leids Ontzet in 1574. De pijpenkop is in reliëf gedecoreerd met langs de bovenrand een bloemguirlande. Aan een zijde is een medaillon, gevormd door bloemslingers, met daarin een schild met het stadswapen van Leiden weergegeven. Aan de andere zijde eenzelfde medaillon met daarin een portretbuste met opschrift: "P.A. v.d. WERF". Boven de steel op de pijpenkop het opschrift: "LEIDEN ONTZET 3 october 1574". Om de steel een papieren etiket met twee rood-witte vlaggen en "1913" in inkt geschreven. Op de steel gemerkt.

Object

Titel
Pijp met portret van P.Az. van der Werf
Objectnaam
pijp (rookgerei)
Inventarisnummer
8136
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Goedewaagen, Gouda
Datering
1913
Plaats
Gouda
Merkteken
Goedewaagen
Materiaal
pijpaarde
Techniek
gebakken
Afmetingen
Algemeen: 5 x 3 x 14cm (50 x 30 x 140mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen
Topografie
gouda

Verwerving

Datum
1975
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan