Doosje met toverlantaarnplaatjes, tweede helft 19de eeuw

The Ernst Plank Company

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Kartonnen doosje met een etiket op het deksel waarop is afgebeeld een stoomtrein met wagonnen. Links daarvan de tekst: "Laterna Magica-Bilder" een logo met een wiel met twee vleugels en de letters: "E.P." Daaronder: "1 duz. ... cm. breit. Serie ..." en de tekst: "Man verlange bei allen Laterna Magica-Bildern ausdrücklich die Marke E.P." In deze doos: Met oranje rand: - vier mannen (Taf I. en EP) - circusacts (Taf II. en EP) - kinderen (Taf III en EP) - schepen (Taf IV en EP) - kerst en drie koningen (Taf VI en EP) - kikkers (Taf VIII en EP) - wintertafreel en kasteel (Taf IX en EP) - twee honden (Taf X en EP) - dieren (Taf XII en EP) Met roze rand: - stadsgezicht met fontein - roei en zeilboten - vogels - dieren De plaatjes zijn fabrieksmatig geproduceerd.

Object

Titel
Doosje met toverlantaarnplaatjes
Objectnaam
lantaarnplaatje
Inventarisnummer
8212.3
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
The Ernst Plank Company (fabriek)
Datering
tweede helft 19de eeuw
Merkteken
Op etiket: gevleugeld wiel met "E.P." [Ernst Plank].
Materialen
papier, glas, metaal, karton
Afmetingen
Doosje: 3,3 x 18,2 x 5,7cm (33 x 182 x 57mm)

Verwerving

Datum
1976
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan