Vaandel van Christelijke Jongelings Vereniging Dient den Heer met draagstok, 1903

Firma C.M. van Diemen

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandel van de Christelijke Jongelings Vereniging Dient den Heer. Het vaandel is van groene velours. Bovenaan in het midden staat het stadswapen van Leiden geflankeerd door het jaartal "1878" enerzijds en "1903" anderzijds. Daaronder "Chr:Jongelings:Ver:" waaronder omsloten door een lauwerkrans "DIENT den HEER". Het opschrift en de lauwerkrans bestaan uit zilverkleurig geappliqueerde letters en bladeren, vastgezet met zilverdraad. Het geheel is omlijst met goudgalon. De achterzijde van lichtgele katoen, met een groen etiket waarop staat "CM van Diemen Dordrecht Vaandels & Banieren". De houten dwarslat, waaraan het vaandel hangt door middel van drie lussen, heeft goudkleurige knoppen aan beide uiteinden. Hierbij een gladde ronde, zwart geverfde draagstok in twee delen met een metalen tussenstuk. De stok is aan de bovenzijde afgewerkt met een knop en een ring. Hieronder is een metalen oog in de stok gedraaid. Op de bovenste helft is tape geplakt met hierop het inventarisnummer en de tekst "Jongeling ver." en een oud etiket met het nummer "1879". Aan het onderste deel zit het de metalen buis vast. De stok heeft aan de onderzijde een uitgesneden ring en er is een spijker onderin geslagen.

Object

Titel
Vaandel van Christelijke Jongelings Vereniging Dient den Heer met draagstok
Objectnamen
vaandel, draagstok
Inventarisnummer
8298
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Firma C.M. van Diemen
Datering
1903
Plaats
Dordrecht
Materialen
metaal, galon, hout, zilverdraad, katoen, velours
Technieken
geappliqueerd, geborduurd, genaaid, geverfd
Afmetingen
Vaandel met dwarslat: 113 × 100 × 4cm (1130 × 1000 × 40mm)
Vaandel: 238 x 3,5 x 5,8cm (2380 x 35 x 58mm)
Draagstok: 109 × 78cm (1090 × 780mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen

Verwerving

Datum
1978
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan