El Pintor's schouwburgspel voor kinderen, 1941

El Pintor

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Spel in boekvorm bestaande uit drie kartonnen bladen waarop prenten en tekst is geplakt, "El Pintor's Schouwburg voor kinderen". Het middelste blad staat vast en de andere twee kunnen opgeklapt worden zodat het geheel neergezet kan worden en er een miniatuur schouwburg ontstaat. In het middelste blad een opening waarin de vier toneelbeelden, aan elkaar verbonden met een splitpen, en het gordijn geplaatst kunnen worden. Op voorzijde links het opschrift: "El Pintor's Schouwburg hedenavond opvoering van KONING SMULPAAP toneelstuk in 4 bedrijven door Godfried Bomans". Voorzijde gedecoreerd met een afbeelding van een schouwburg en allerlei kinderen die zich hier heen spoeden en naar binnen gaan. Onderdeel van de TOY-LAND series.

Object

Titel
El Pintor's schouwburgspel voor kinderen
Objectnaam
spel
Inventarisnummer
8420
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
El Pintor
Datering
1941
Materialen
papier, karton
Technieken
gedrukt, geplakt
Afmetingen
Algemeen: 32 x 48,5 x 0,3cm (320 x 485 x 3mm)

Verwerving

Datum
1979
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan