Gedenkbord ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van het Openbaar Slachthuis, 1953

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Delfts blauw handbeschilderd wandbord ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van het Opnebaar slachthuis.. In het midden van het bord staat het opschrift: ''Openbaar Slachthuis 1903-April-1953'', daaronder een mand met bloemen. Florale decoraties sieren de rand. De achterzijde van het bord heeft het opschrift;'' Aangeboden door de Slagerszoons Ver. Leiden en Omstreken''. De achterzijde van het bord is gemerkt en heeft een driehoekige zwart-wit sticker, met in het midden de afbeelding van een kan en daar omheen het opschrift: ''gangetje 8-LEIDEN-au bon gout''.

Object

Titel
Gedenkbord ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van het Openbaar Slachthuis
Objectnaam
gedenkbord
Inventarisnummer
8748
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1953
Merktekens
Achterzijde, middenonder: gemerkt met een flesje [Porceleine Fles]; ''JT'' [initialen van Joost Thooft];''Delft ''; links van het handelsmerk:''CD'';[initialen van de schilder] en rechts: ''B.X''; onder het merk: ''1806''; '' AJ''
Materialen
aardewerk, tinglazuur
Technieken
beschilderd, gebakken, geglazuurd
Afmetingen
Algemeen: 4,9 x 25,4cm (49 x 254mm)

Onderwerp

Voorstelling
bloem

Verwerving

Datum
1985
Wijze van verwerving
Overdracht
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan