Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen

Farbwerke vorm. meister Lucius & Brüning, tussen 1894-1927

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bruine ringband met circulaires, afkomstig van de firma Krantz te Leiden. De ringband bevat een bruine omslag en twee metalen ringen. Op de rug van de ringband staat "Farbwerke vorm. Meister Lucius & Brüning Hoechst sur Mein" en daaronder "Circulaires". In de map zitten gebundelde circulaires van deze Duitse firma, met genummerde pagina's van 2 tot en met 140: de eerste uit 1894, de laatste uit 1927. De circulaires bevatten katoenen en wollen stalen en garens met een beschrijving van de eigenschappen en samenstelling van kleur en grondstof. Per set stalen zijn vellen papier toegevoegd waarop onder andere de naam van de firma en de datum staan vermeld.

Object

Titel
Farbwerke vorm. meister Lucius & Brüning
Objectnaam
boek
Inventarisnummer
8955
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
tussen 1894-1927
Materialen
katoen, wol, karton, metaal, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 30 x 24,5 x 11,7cm (300 x 245 x 117mm)

Onderwerp

Collectie
textielindustrie

Verwerving

Datum
1988
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Particuliere schenking, 1988; Afkomstig van de firma Krantz.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan