Delight, 1980

Frans van Nieuwenborg en Martijn Wegman

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Wandlamp van gedrapeerde witte glasvezeldoek. De lamp bestaat uit een snoer met een fitting die gemonteerd is midden in een vierkant stuk wit glanzend doorschijnend glasvezeldoek. Het glasvezeldoek kan hoge temperaturen verdragen en naar wens worden gedrapeerd over een gloeilamp van 40 watt. De lamp inclusief gloeilamp is verpakt in een opaal wit doorschijnende doos met een klapdeksel van ribkunststof. Op de doos is in wit in een handschrift het woord "Delight" gedrukt. Het zelfde staat op de voorkant, met daaronder in schreefloze kapitalen tussen twee lijnen de tekst: A design of Frans Nieuwenborg / Martijn Wegman, Leyden, Holland; Included in the design collection of the museum of Modern Art New York.

Object

Titel
Delight
Objectnaam
lamp
Inventarisnummer
8965
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Frans van Nieuwenborg en Martijn Wegman
Datering
1980
Materialen
metaal, glasvezel, kunststof
Techniek
diverse technieken
Afmetingen
Doek: 5,4 x 72 x 72cm (54 x 720 x 720mm)
Lamp: 11 x 6,5cm (110 x 65mm)
Doos: 8 x 23,5 x 13,5cm (80 x 235 x 135mm)

Verwerving

Datum
1988
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan