Penning op het Rembrandt Schildersarrangement, 1988

Frans van der Veld

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bronzen penning, ontworpen door Frans van der Veld, gegoten ter ere van het Rembrandt Schildersarrangement Leiden 1988, georganiseerd door de VVV in samenwerking met Ars Aemula Naturae. Op de voorzijde staat een mansfiguur afgebeeld, Rembrandt, achter zijn schildersezel staande. Links van hem staat het opschrift "LICHT DONKER SCHILDER". Op de keerzijde staat centraal de tekst "ARS", zowel horzontaal als verticaal geschreven. Hieromheen staat het rondschrift "VERENIGING VAN BEELDENDE KUNSTENAARS LEIDEN". Op de rand staat bovenaan het cijfer "5".

Object

Titel
Penning op het Rembrandt Schildersarrangement
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
9010
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Frans van der Veld
Datering
1988
Materiaal
brons
Techniek
gegoten
Afmetingen
Algemeen: 10 x 0,4cm (100 x 4mm)
Gewicht: 296,3g

Onderwerp

Voorstelling
mansportret, schilderen

Verwerving

Datum
1990
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan